heerenveen mogelijk toch in de plee offs

  • ZEUS

    Heerenveen wellicht toch in play-offs

    ZEIST - Hoewel SC Heerenveen zich zaterdagavond reeds verzekerde van een plek in de Europa League, komt de Friese club mogelijk toch uit in de play-offs.

    FOTO PRO SHOTS

    Wanneer Heerenveen de bekerfinale verliest van FC Twente, vijfde blijft staan én FC Twente zich handhaaft als nummer twee in de eredivisie, ligt voor Heerenveen een ticket klaar in de tweede voorronde van de Europa League, de opvolger van het toernooi om de UEFA Cup. Via de play-offs kan de club echter een plek in de derde voorronde bemachtigen.

    Algemeen directeur Yme Kuiper is op zijn zachtst gezegd ‘not amused’, zo liet hij weten aan Infostrada Sports. ,,We waren tot vorige week in de veronderstelling dat we het hoogst mogelijke ticket voor de Europa League zouden krijgen. De UEFA heeft dat blijkbaar veranderd. Dit is vreemd. Wij hebben daar moeite mee.''

    Kuiper verklaarde dat Heerenveen het er niet bij laat zitten, maar afwacht hoe de komende weken verlopen. De KNVB liet maandag al weten dat aan de hernieuwde opzet van de UEFA niet kan worden getornd.

    Het besluit van de UEFA kan ook consequenties hebben voor clubs als FC Utrecht, NEC, Feyenoord en Vitesse, die als mogelijke nummer 9 van de eredivisie hoop koesteren op de nacompetitie. Doet Heerenveen echter tóch mee aan de play-offs, vervalt de negende plek in de eredivisie.

  • Rene de Lander

    Het is ook een achterlijke constructie , moet je voor gestudeerd hebben wil je daar uitkomen .

    Gelukig heb ik dat hehe.

  • Ruud

    En het risico lopen om geen Europees voetbal te halen….

  • soto

    Ich empfehle Ihnen die Dienste von alexshow, wenn Sie auf der Suche nach einem professionellen Hochzeitsfotograf in Bochum sind. Das Team von alexshow ist bestrebt, nicht nur Bilder zu machen, sondern echte Kunstwerke, die die Emotionen und die einzigartige Atmosphäre Ihrer Feier einfangen. Verpassen Sie also nicht die Gelegenheit, Ihre Erinnerungen im besten Licht zu bewahren, sondern kontaktieren Sie die Hochzeitsfotografen dieser Firma.